Moet AA Gent beginnen oppassen? FIFA deelt boetes uit voor homofobe gezangen

Moet AA Gent beginnen oppassen? FIFA deelt boetes uit voor homofobe gezangen

13-01-2016 18:55

Vijf Latijns-Amerikaanse landen hebben van de FIFA een boete ontvangen voor homofobe gezangen van hun supporters. De feiten doen denken aan de zaak-Raman die in België nog steeds actueel is.

De Chileense voetbalbond kreeg de zwaarste boete in de bus. Het mag maar liefst 64.000 euro ophoesten aan de FIFA. Argentinië, Uruguay, Mexico en Peru krijgen een boetes van 18.300 euro. Tegen Honduras is het onderzoek nog lopende. "Het Disciplinaire Comité heeft de boetes uitgedeeld op basis van het rapport van onze observator en het verzamelde bewijs. Er werd rekening gehouden met de specifieke omstandigheden van iedere zaak en de reactie van de respectievelijke voetbalbonden", legt de FIFA uit in een persmededeling.

"Alle zaken gaan over homofobe gezangen door fans van de respectievelijke landen. Die gezangen zijn in overtreding met artikel 67 van de Fifa Disciplinary Code (FDC)", gaat de persmededeling verder. De veroordeling is opmerking aangezien de Belgische voetbalbond zich in de zaak-Raman enkel op de speler en niet op AA Gent zelf focuste.