Dit was de dag: verlossing in Genk, Raman op de strafbank en jaloerse Preud'homme

Dit was de dag: verlossing in Genk, Raman op de strafbank en jaloerse Preud'homme

12-01-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Raman op de strafbank
Benito Raman moest dinsdag voor de Geschillencommissie van de KBVB verschijnen. De Gent-aanvaller moest zich verantwoorden voor zijn gezangen na de wedstrijd tegen Kortrijk. De aanvaller zong toen "Alle boeren zijn homo" en dat levert hem nu één wedstrijd schorsing op.

Dussaut is niet dom
Damien Dussaut ruilde Standard voor STVV. De flankverdediger voelt zich al snel in zijn sas in Limburg. "Het domste wat ik nu kon doen, was bij Standard blijven", zegt de Fransman.

Karelis strijkt neer in Genk
Racing Genk heeft Nikos Karelis eindelijk gestrikt. De Limburgers hengelden in augustus reeds naar de diensten van de Griekse aanvaller, maar de deal sprong in extremis af. Dinsdagmiddag werd de speler van Panathinaikos aan de Cristal Arena gespot en even voor 20u maakte Genk de transfer officieel bekend.

Jaloerse Preud'homme
Standard versterkte zijn rangen met de transfer van Milos Kosanvoic. De verdediger kwam over van KV Mechelen en kon ook op de interesse van Club Brugge rekenen. Club-trainer Michel Preud'homme was onder de indruk van de Serviër en wou hem graag naar het Jan Breydelstadion halen.

De klok slaat Tielemans
Youri Tielemans werd al aan meerdere (top)clubs gelinkt in Europa. De middenvelder van Anderlecht heeft er nu weer een nieuwe bewonderaar bij. Het Italiaanse Napoli trekt immers aan de mouw van het jonge talent.