Update: Liverpool heeft degradatie-expert van Koeman definitief binnen

Update: Liverpool heeft degradatie-expert van Koeman definitief binnen

12-01-2016 14:08

Liverpool onderzoekt de mogelijkheid om Steven Caulker naar Anfield te halen. De verdediger van Queens Park Rangers wordt dit seizoen gehuurd door Southampton, maar komt niet aan de bak.

Ronald Koeman maakt nauwelijks gebruik van de 24-jarige Caulker, die nu de personele problemen in de Liverpool-defensie moet oplossen. Martin Skrtel en Dejan Lovren staan buitenspel met hamstringblessures en op dit moment is er niemand die het fysieke sterke duo kan vervangen.

Caulker kan dat wél op korte termijn oplossen, melden verschillende media in Engeland dinsdag. QPR heeft inmiddels bericht gekregen van Liverpool, met de vraag of de centrale verdediger beschikbaar is. Heel simpel zal de deal niet worden. Het is de vraag of Southampton trek heeft in een tussentijds vertrek van de enkelvoudig international van Engeland, ook al zit een vaste basisplaats er niet in.

Mocht het tot een huurtransfer komen, dan haalt Liverpool een degradatie-expert in huis. De laatste twee seizoenen degradeerde Caulker met zowel Cardiff City als Queens Park Rangers. Liverpool had ook een oogje op Neven Subotic (Borussia Dortmund) en Joël Matip (Schalke 04), maar de twee zijn niet haalbaar.

Update 14:07 uur
Liverpool heeft Caulker binnen. The Reds nemen de verdediger op huurbasis over van The Saints, zo meldt Liverpool op Twitter. Caulker werd het voorbije halfjaar gehuurd door Queens Park Rangers, maar die verbintenis is verscheurd om de deal met Liverpool mogelijk te maken.