Tweedeklasser Patro Eisden haalt bezem door selectie: 8 spelers naar B-kern

Tweedeklasser Patro Eisden haalt bezem door selectie: 8 spelers naar B-kern

12-01-2016 08:02

Amper een week geleden stelde tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen Nico Claesen aan als nieuwe coach. Die heeft niet lang gewacht met zich te laten gelden. De club maakte bekend dat maar liefst acht spelers naar de B-kern gestuurd worden. Zij zullen de club op het einde van het seizoen zeker verlaten. 

Nico Claesen was in het verleden al actief bij de tweedeklasser en werd een week geleden opnieuw aangesteld als sportieve baas. De nieuwbakken coach heeft meteen een drastiche beslissing genomen. Hij stuurt een heel aantal spelers naar de B-kern. Het gaat om Samir Bouhriss, Manuel De Castris, Sebastien Gonzatti, Anel Hodzic, Daniel Mande, William Mauclet, Koen Hustinx en Davy Sroka. Dat die twee laatsten er bij zijn, is verrassend. Sroka was kapitein en samen met Hustinx goed voor meer dan tien jaar dienst bij de ploeg. Beiden spelers trekken na het seizoen naar Bregel in tweede provinciale. 

"Dit is een keuze van de trainer met het oog op de toekomst", verklaart voorzitter Eric Stevens de opvallende beslissing in Het Belang van Limburg. De jongeren Robin Gerets en Pieter Caubergh krijgen hun kans in de A-kern, net als spelers Jelko Hendrikx, Abdil Lagoureh, Nicolas Oreye en Yosuf Sharam.