KV Kortrijk doet mooie zaken in Frankrijk: Kamara out, Mercier in?

KV Kortrijk doet mooie zaken in Frankrijk: Kamara out, Mercier in?

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2016 om 11:25ma 11-01-2016 om 11:25

KV Kortrijk scout de laatste jaren heel veel in Frankrijk, waar er veel talent zit in de lagere reeksen. Misschien wordt Xavier Mercier wel de volgende naam in dat lijstje: de spelmaker van derdeklasser Boulogne is volgens Het Laatste Nieuws volop in beeld.

Mercier is een kleine creatieve middenvelder vooral in de Ligue 2 en 3 heeft gespeeld. Kortrijk weet Boulogne kennelijk heel goed liggen, want eerder haalde het daar ook al Elohim Rolland weg. De 27-jarige Mercier blinkt uit door zijn passing, maar is ook een infiltrerende middenvelder. Vorig seizoen maakte hij nog zeven doelpunten voor Boulogne, ook dit seizoen staat de teller al weer op zes. 

Nog in Frankrijk heeft Kortrijk een oplossing gevonden voor Aboubakar Kamara. De huurling van Monaco kwam met de grote trom binnen, maar viel vooral op door zijn gedrag naast het veld. Hij nam het niet zo nauw met de discipline en werd dan ook verschillende keren naar de B-ploeg gestuurd door coach Johan Walem. Hij zou nu vertrekken naar Amiens, ook al een Franse derdeklasser.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws