KV Mechelen haalt Ajax-jeugdproduct als vervanger van Kosanovic

KV Mechelen haalt Ajax-jeugdproduct als vervanger van Kosanovic

11-01-2016 11:10

KV Mechelen heeft zijn vervanger voor Milos Kosanovic bijna beet, en het wordt opnieuw een Serviër. Aleksandar Bjelica is qua stijl erg vergelijkbaar met zijn landgenoot, maar moet het nu maar gaan bewijzen.

De 22-jarige Bjelica is al geruime tijd actief in Nederland, zijn familie kwam daar terecht door de oorlog in Joegoslavië. Bjelica ontdekte het voetbal in een tentenkamp en werd uiteindelijk zelfs opgepikt door Ajax. Daar speelde hij zes jaar mee in de jeugd, maar doorstromen naar het eerste elftal was te hoog gegrepen. Daarna volgden nog korte periodes bij Katwijk, ADO Den Haag, FC Utrecht en Sparta, maar het was pas bij Helmond Sport dat hij openbloeide.

Bij de middenmoter in de Nederlandse tweede afdeling kon hij rustig rijpen, en dat werpt nu zijn vruchten af. Met zijn transfer naar KV Mechelen zet hij in ieder geval een stap vooruit. Mechelen moet bovendien maar 100.000 euro betalen, die clausule stond in het contract van Bjelica. De Serviër legde in het weekend met succes zijn medische testen af, hij gaat vermoedelijk tekenen voor 2,5 jaar.