Bruggeling heeft het moeilijk met de beslissingen van Preud'homme

Bruggeling heeft het moeilijk met de beslissingen van Preud'homme

10-01-2016 14:27

Na een topseizoen vorig jaar is het dit seizoen heel wat moeilijker voor Brandon Mechele. De beloftevolle verdediger was ijzersterk in de vorige campagne, maar lijkt nu toch een tikkeltje minder te presteren.

"De verwachtingen zijn nu anders", zegt Mechele in Het Nieuwsblad. "Hoger. Ik voel dat er druk is om dit jaar nog beter te doen en misschien heb ik me daardoor ook zelf iets te veel druk opgelegd. Daarom dat de afgelopen maanden niet de allerbeste waren die ik in mijn leven gespeeld heb", zegt hij.

Door de terugkeer van Björn Engels en de doorbraak van Stefano Denswil worden de plaatsjes achterin duur bij Blauw-Zwart. "Je moet beseffen dat niet iedereen alles kan spelen", zegt hij nuchter. "Vorig jaar gingen we in Play-Off 1 onderuit omdat we geen wisselmogelijkheden hadden."

"Zelfs bij mij was het vat de laatste matchen helemaal af. Dan begrijp ik wel dat de coach dit seizoen voor een rotatiesysteem kiest. Ook al vind ik het soms moeilijk te accepteren. Ik wil gewoon alles trainen en alles spelen. Dat is mijn karakter."