Zidane heeft duidelijke boodschap voor Ronaldo: Denk alleen aan de zege

Zidane heeft duidelijke boodschap voor Ronaldo: "Denk alleen aan de zege"

10-01-2016 08:04

Zinedine Zidane beleefde zaterdagavond een uitstekend debuut als hoofdtrainer van Real Madrid. Dankzij drie goals van Gareth Bale en twee van Karim Benzema werd Deportivo La Coruna met 5-0 over de knie gelegd.

De Fransman nam eerder deze week het stokje over van Rafael Benitez. "Alleen de trainer is veranderd", zegt hij na afloop tegen de aanwezige pers. "Als wint ben je altijd blij, vooral met de manier waarop. We kunnen beter druk zetten. Maar dat gaat stap voor stap. Ik ben er net en moet de tijd krijgen."

"Het is niet eenvoudig om Deportivo met 5-0 te verslaan", aldus Zidane, die bijzonder kritisch bleef. "We moeten op veel fronten vooruitgang boeken en we gaan dat ook doen. We hebben de tijd ervoor." Over Benzema en Bale was hij logischerwijs meer dan tevreden. Vooral de Welshman kreeg de nodige veren uitgedeeld. "Ik ben blij met wat hij heeft laten zien. Het is niet makkelijk om drie keer te scoren in één wedstrijd. Hij moet die lijn nu doorzetten."

Cristiano Ronaldo kwam niet tot scoren. "Hij wil dat altijd. Maar hij leek me gelukkig, zoals iedereen in het team. We moeten alleen denken aan de zege en dat geldt ook voor hem", aldus Zidane.