Pijnlijk: Benteke en Liverpool komen niet verder dan draw tegen vierdeklasser

08-01-2016 22:49

Liverpool is vrijdagavond met de billen bloot gegaan tegen Exeter City. Het team van Jürgen Klopp, met Christian Benteke in de basis, kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Exeter City. Liverpool zal nu een replay moeten afwerken om te bepalen wie door mag in de FA Cup.

Jürgen Klopp kon in het duel tegen Exeter City niet rekenen op een waslijst aan geblesseerde spelers. Bovendien gaf hij na het drukke programma van de voorbije weken rust aan enkele spelers. Christian Benteke was daarom ook de aanvoerder bij Liverpool.

Na tien minuten was het al raak voor de thuisploeg. Het stadion ontplofte na de 1-0 van Tom Nichols. Even daarna hingen de bordjes wel al in evenwicht via Jerome Sinclair. Net voor rust barstte het feestgedruis in Exeter weer los, want na een flater van doelman Bogdan kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Een corner van Lee Holmes ging dankzij een foutje van de Hongaar rechtstreeks in doel.

Liverpool moest in de tweede helft komen. Anders dreigde een vroegtijdige uitschakeling of een replay op Anfield Road. Ruim een kwartier voor tijd zorgde Brad Smith voor de gelijkmaker, maar verder kwam Liverpool niet meer. Het moet nu een replay spelen in eigen huis.