Ex-Standardman is blij dat hij weg is: Ik wil me terug goed voelen

Ex-Standardman is blij dat hij weg is: "Ik wil me terug goed voelen"

07-01-2016 11:21

De negentienjarige Alexis De Sart was op overschot bij Standard, STVV aarzelde niet om hem binnen te halen. De jonge middenvelder weet wat hij wil: spelplezier, want dat had hij niet bij Standard.

De Sart heeft een heel teleurstellend jaar achter de rug bij de Rouches, hij verwacht een ommekeer bij zijn nieuwe club. "Ik wil e goed voelen en spelen. Het was dat wat ik bij Standard miste. Op 30 juli mocht ik nochtans debuteren voor de Rouches. Dat was in de voorronde van de Europa League tegen FK Zeljeznicar Sarajevo. Het was nog onder Slavoljub Muslin. Na 54 minuten mocht ik invallen, uitgerekend voor Julien. Ik deed het niet slecht, vond ik. We wonnen zelfs met 2-1. Maar het was spijtig genoeg mijn laatste wapenfeit. Onder Ferrera kreeg ik helemaal geen kans meer", aldus De Sart in Het Laatste Nieuws.

Bij STVV hoopt hij wél aan speelkansen te geraken. "Het feit dat STVV een club is waar jongeren kansen krijgen om door te groeien en hun project heeft te doorslag gegeven. Op mijn leeftijd moet je kunnen spelen. Anders boer je achteruit. Ik weet wat ik in mijn mars heb. Ik moet het nu alleen ook tonen bij STVV. Ze hebben me hier het truitje van Dompé met de nummer tien gegeven. Omdat er geen ander voor handen was, denk ik. Maar ik wil hier absoluut slagen"