Dit was de dag: Club blijft actief, Brian bedankt en wie wil Poulain?

Dit was de dag: Club blijft actief, Brian bedankt en wie wil Poulain?

05-01-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Club heeft interesse in ex-aanvaller Anderlecht
Club Brugge speurt in januari naar een extra centrumspits en de keuze is daarbij op Christian Kouakou gevallen. De 24-jarige aanvaller genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij grote rivaal Anderlecht, maar speelt sinds 2012 bij Tours. Maar Club krijgt zware concurrentie van het Engelse Fulham.

Ook Zimling blijft gelinkt aan Club
Niki Zimling zit op een zijspoor bij zijn club Mainz en wordt al een tijdje aan zijn ex-team Club Brugge gelinkt. De middenvelder ligt in Duitsland nog tot 2017 onder contract, maar de Duitse pers is er zeker van dat Zimling opnieuw naar Club zal gaan. 

Exit van Hamalainen aanstaande
Racing Genk heeft besloten om het aflopende contract van Brian Hamalainen niet te verlengen. De Limburgers hebben met Jere Uronen een nieuwe linksachter en ook Tshimanga speelt op die positie, maar diens contract loopt ook af in juni. Beide spelers denken grondig na over hun toekomst.

Waar ligt de toekomst van Poulain?
Enkele weken geleden wilden alle Belgische topclubs Kortrijk-verdediger Benoit Poulain, maar zo goed als alle teams lijken af te haken. Oostende haalde met Tomasevic al een andere centrale verdediger en ook landskampioen AA Gent heeft afgehaakt.

Kosanovic bijna van Standard
KV Mechelen verdediger Milos Kosanovic staat dicht bij een overgang naar Luik. Beide partijen zouden het eens zijn met de transfersom van drie miljoen euro, maar de Serviër zit nog met het Standard-bestuur om tafel om de laatste details te regelen.