Kortrijk sluit veelbesproken speler weer in de armen, zijn maatje moet vertrekken

Kortrijk sluit veelbesproken speler weer in de armen, zijn maatje moet vertrekken

05-01-2016 09:25

De heisa over de verkrachtingszaak tegen Hervé Kage en Aboubakar Kamara is gaan liggen. Ze kunnen zich nu weer vol op het voetbal concentreren. Kage mag dat doen bij KV Kortrijk, maar voor Kamara is er geen toekomst meer in het Guldensporenstadion.

Geen Zuiderse zon voor KV Kortrijk, wel een degelijke stage in Knokke aan de Belgische kust. Op de eerste training tekende Hervé Kage alvast present. Een nieuwe start voor de aanvaller na een moeilijke periode. Toch moet hij zich bewijzen, want voor Nieuwjaar geraakte Kage niet fit omwille van een knieblessure. "Hij moet nu wel tonen dat hij medisch in orde is", zegt sportief manager Patrick Turcq in Het Laatste Nieuws.

Aboubakar Kamara, die ook genoemd werd in de verkrachtingszaak, is niet mee op stage. Al voor Nieuwjaar werd er beslist dat de spits geen toekomst meer had bij Kortrijk. Zijn driejarig contract wordt binnenkort waarschijnlijk beëindigd. Baptiste Ulens is ondertussen naar Tubeke verkast en Michael Lallemand hoopt op een uitleenbeurt. Robert Klaasen is al mee op stage met Sparta Rotterdam, maar er moet nog officieel getekend worden.