Vanhaezebrouck kan niet klagen over wintertransfers: Ik ben altijd content

Vanhaezebrouck kan niet klagen over wintertransfers: "Ik ben altijd content"

05-01-2016 08:07

De landskampioen roert zich tot dusver het meest op de transfermarkt en haalde al vier nieuwe spelers. Drie aanvallers en één verdedigende middenvelder. De versterkingen waren een must voor AA Gent, maar stellen ook trainer Hein Vanhaezebrouck voorzichtig tevreden.

"Dat wintertransfers moeilijker zijn? Nee, integendeel", maakt de Gent-coach duidelijk in Het Laatste Nieuws. Milicevic was een wintertransfer, Simon ook. Poletanovic en Hajradinovic? In de zomer vergis je je ook in transfers, hoor. Het voordeel van zulke winteraankopen is dat je die spelers vijf maanden bij je hebt en dat ze zo geïntegreerd kunnen zijn tegen de start van het nieuwe seizoen."

"Vandaag kan ik niet zeggen dat het binnen de maand vier keer bingobingo zal zijn", zegt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. "Ook zonder de transfers waren we gewapend voor het tweede deel van het seizoen. We waren er al langer mee bezig, evalueren en sturen constant bij en kijken ook al naar volgende seizoenen."

Hoewel Hein "altijd content is", was de trainer van AA Gent vooral opgetogen met de transfer van verdedigende middenvelder Lucas Deaux. "Daar zaten we te krap, met alleen Hannes Van Der Bruggen als alternatief voor Renato Neto. En Déaux heeft gestalte en ervaring", aldus Vanhaezebrouck. Dat er niet in België gekocht wordt vindt hij normaal. "Voor iemand als Kosanovic van Mechelen wordt al meteen drie miljoen euro gevraagd. Dat betalen wij nooit."