Dit was de dag: versterkt AA Gent, grappig Club Brugge en belastend Anderlecht

Dit was de dag: versterkt AA Gent, grappig Club Brugge en belastend Anderlecht

03-01-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Lucas Deaux eindelijk van Gent
Het was al sinds deze zomer te horen en sinds de transfer van Guillaume Gillet naar FC Nantes hing het volledig in de lucht, maar vandaar werd het ook officiëel: middenvelder Deaux maakt de overstap naar landskampioen AA Gent en tekent voor 2,5 jaar.

Atalante wordt concreet voor Sylla
Ondanks de weinige speelminuten bewees de efficiënte Idrissa Sylla zijn waarde al voor Anderlecht dit seizoen. De Brusselaars zien hem dan ook liever niet vertrekken, maar Atalanta zou met een concreet bod komen op de Guineër.

Kompany beschuldigt Anderlecht
Het broze lichaam van Vincent Kompany is al langer een zorg bij de Rode Duivels en Manchester City. De verdediger denkt te weten hoe het probleem ontstaan is. Het zware programma bij Anderlecht vanaf zijn zeventien jaar is de boosdoener volgens de kapitein.

Grappige Brugge-fans
De fans van Club Brugge zijn nog niet vergeten dat ze door een beslissing van het Brugse stadsbestuur en politie het Europese duel tegen Napoli moesten missen. Daarom stuurden ze een opmerkelijke nieuwjaarskaart naar de Brugse politie. #ditnooitmeer was de niet mis te verstane boodschap.

Versterking voor Sint-Truiden
Sint-Truiden lijkt Edmilson en Jean-Luc Dompé te verliezen, maar denkt ook aan versterker. Alexis De Sart, broer van Julien, komt over van Standard en Luik en mag zch bij de Limburgse club bewijzen op het hoogste niveau.