OFFICIEEL: Sint-Truiden haalt jonge middenvelder weg bij Standard

OFFICIEEL: Sint-Truiden haalt jonge middenvelder weg bij Standard

03-01-2016 13:30

Sint-Truiden heeft een nieuwe wintertransfer beet. De promovendus heeft Alexis De Sart weggehaald bij Standard Luik. De middenvelder zette zijn handtekening onder een verbintenis van 2,5 jaar bij de Kanaries. Hij vertrekt meteen mee op winterstage naar La Manga.

STVV heeft zich dan toch kunnen versterken op het middenvelder. De negentienjarige middenvelder De Sart komt over van Standard, dat meldt STVV op zijn officiële website. "Alexis is de zoon van oud-voetballer en voormalig sportief directeur van Standard Jean-François de Sart. Hij begon net als zijn oudere broer Julien bij de jeugd van Stade Waremme en ging daarna naar de jeugdacademie van Standard Luik", klinkt het.

De Sart zat dit seizoen vijf keer op de bank. Hij mocht wel al debuteren voor de Rouches. In de voorronde van de Europa League speelde hij 36 minuten tegen Zeljeznicar. Sinds de komst van Yannick Ferrera heeft de middenvelder het maar moeilijk gehad om zich in de ploeg te werken. Daarom koos hij voor een vertrek bij de Luikenaren.

Bekijk het: Transferoverzicht Jupiler Pro League winter 2015-2016

Alexis De Sart is een Kanarie! Alexis is een 19-jarige middenvelder die overkomt van Standard. Hij tekende een overeenkomst voor 2,5 seizoenen.

Geplaatst door STVV op zondag 3 januari 2016