Vertrouwen in Rooney: Als er een penalty wordt gegeven, wie zou jij laten nemen?

Vertrouwen in Rooney: "Als er een penalty wordt gegeven, wie zou jij laten nemen?"

02-01-2016 14:01

Wayne Rooney kan dit seizoen de verwachtingen nog niet waarmaken. De vedette van Manchester United scoorde pas twee doelpunten in vijftien wedstrijden, waar spelers als Jamie Vardy en Harry Kane wel aan de lopende band scoren. Steven Gerrard staat echter achter de aanvoerder van het Engelse nationale elftal.

"Vardy en Kane doen het allebei goed, maar in een grote wedstrijd, wie is dan de beste kans voor Engeland om te scoren? Denkt iedereen niet dat Wayne Rooney dat is? Als er een penalty wordt gegeven in de laatste tien minuten om door te gaan naar de kwartfinale, wie zou je dan laten nemen", vraagt Gerrard zich hardop af in gesprek The Daily Mail.

"Bij Engeland en ManchesterUnited kijkt iedereen naar Rooney voor inspiratie", vervolgt de middenvelder van Los Angeles Galaxy. "Rooney doet meer dan alleen scoren, hij is van groot belang voor het hele team", aldus Gerrard, die de kritiek niet terecht vind. "Het makkelijkste om te doen is om te wijzen en te zeggen dat hij er uit moet. Iedereen heeft wel eens een mindere periode. Niemand wil dat liever omdraaien dan jijzelf. Ik zeg niet dat hij geen kritiek mag krijgen, maar we moeten wel goed blijven analyseren."