Canesin bij Anderlecht zou niet lukken, die kleedkamer vraagt persoonlijkheid

"Canesin bij Anderlecht zou niet lukken, die kleedkamer vraagt persoonlijkheid"

02-01-2016 11:27

In een dubbelgesprek in Het Laatste Nieuws hebben Jan Mulder en Marc Degryse hun licht laten schijnen over de meest opvallende spelers van de eerste seizoenshelft in onze vaderlandse hoogste klasse. Naast de verwachte gespreksonderwerpen als Sven Kums en Dennis Praet, ging het opvallend genoeg ook over Fernando Canesin. 

'Mislukt' bij Anderlecht, uitgegroeid tot één van de beste flankspelers van de Belgische competitie bij KV Oostende. De evolutie in het spel van Fernando Canesin sinds zijn overstap naar de kustjongens is markant. "Je ziet het wel vaker: spelers die doorbreken op een lager niveau", zegt Jan Mulder. "Maar als Canesin zou terugkeren naar Brussel, zou hij nooit hetzelfde rendement halen als bij Oostende. De kleedkamer van Anderlecht eist nu eenmaal een bepaalde persoonlijkheid."

Niets daarvan, vindt Marc Degryse. Hij gelooft in de rol die een trainer kan spelen in de ontwikkeling van bepaalde spelers. "Ik ben zeker: mocht Vanderhaeghe trainer worden van Anderlecht, en hij neemt Canesin mee, dan wordt die jongen een succes - een kwestie van vertrouwen."