Mulder over Vanhaezebrouck: Het irriteert mij, stumperds die toptrainer worden

Mulder over Vanhaezebrouck: "Het irriteert mij, stumperds die toptrainer worden"

02-01-2016 10:59

Niemand zal ontkennen dat Hein Vanhaezebrouck het niet goed doet bij landskampioen AA Gent. In Het Laatste Nieuws kaarten Jan Mulder en Marc Degryse na over de eerste seizoenshelft en daar komt Hein en zijn gebrek aan talent als voetballer ook aan bod.

Het is Jan Mulder die de debatten open over Vanhaezebrouck. "Marc, vertel mij eens, kon die Vanhaezebrouck goed voetballen?" Degryse is eerlijk. "Hij was een beetje traag." En dat is Mulder natuurlijk ook. "Zie je wel! Het irriteert mij, Marc. Die stumperds die toptrainer worden. Van Gaal, Mourinho, Wenger... Ik heb heel vaak samengespeeld met Arsène. In zo'n variétéploegje dat ging voetballen voor goede doelen. Arsène kon er niks van", aldus Mulder.

"Het omgekeerde zie je weinig - topvoetballers die toptrainers worden: Cruijff, Guardiola, Koeman... Het zijn uitzonderingen. Jij kon niet eens 'directeur sportief' zijn. Dát was al een fiasco", gaat de Nederlandse analist verder in Het Laatste Nieuws. "En toch ligt zo'n job mij. Veel meer dan trainer", bijt Degryse nog even van zich af.