Dit was de voormiddag: topaanwinsten voor Racing Genk, Oostende en Arsenal

Dit was de voormiddag: topaanwinsten voor Racing Genk, Oostende en Arsenal

01-01-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Genk steekt Club de loef af
Ruslan Malinovsky speelt na de winterstop waarschijnlijk voor Racing Genk. Club Brugge had vorige zomer nog interesse in de aanvaller, maar Genk haalt hem nu voor de neus van Blauw-Zwart weg. Het zou wel maar gaan om een huurdeal. Officieel is het nog niet, maar Sebastien Dewaest praatte zijn mond al voorbij.

Twee vertrekkers bij Anderlecht?
Ibrahima Conté en Andy Kawaya krijgen allebei weinig speeltijd in het Astridpark, en dus zoekt het bestuur naar een oplossing in België. Voor Kawaya is er al een huurdeal in de maak, Conté zou definitief worden verkocht.

Club Brugge is de primus van 2015
Club Brugge mag dan al sinds 2005 een kampioen meer zijn, dat is niet te merken aan de opkomst. Niemand trok in 2015 meer volk aan dan Blauw-Zwart. Club heeft zelfs een stevige voorsprong op aartsrivaal Anderlecht.

Van Gaal wil spits uit Championship
Louis Van Gaal heeft bij Manchester United een fortuin uitgegeven aan transfers, maar dan nog is er deze winter versterking nodig. Eén transfer is wel erg verrassend: Van Gaal wil de 22-jarige Will Keane terughalen, die wordt door United verhuurd aan tweedeklasser Preston North End.

Wenger betaalt tien miljoen voor Egyptenaar
Arsenal kan nu al een nieuwe aanwinst voorstellen: de 22-jarige Mohamed Elneny zou richting Londen trekken. Zou, want er is nog één belangrijk probleem: de Egyptenaar van FC Basel moet nog aan een werkvergunning raken.