Niet alleen Van Gaal heeft problemen in Engeland, ook landgenoot heeft zorgen

Niet alleen Van Gaal heeft problemen in Engeland, ook landgenoot heeft zorgen

31-12-2015 13:29

Door de blessures van Southampton-aanvallers Graziano Pellè en Jay Rodriguez gaat manager Ronald Koeman zich wellicht mengen op de transfermarkt. Dat zei de Nederlander op de oudejaarspersconferentie.

"Ik ben geen trainer die snel in paniek raakt, maar we zullen wel moeten afwachten hoe het herstel van Pellè en Rodriguez verloopt", zei Koeman over de naderende transferperiode. De manager zei er niet bij of de club al een speler op het oog heeft.

Pellè miste de laatste twee wedstrijden van zijn ploeg door een knieblessure, terwijl Rodriguez al twee maanden moet toekijken door een vervelende enkelblessure. Volgens Koeman verloopt het herstel van zijn twee aanvallers voorspoedig, maar is geduld geboden. Een andere aanvaller, Sadio Mané, staat in de belangstelling van clubs als Manchester United en Chelsea. 

Southampton presteert wisselvallig dit seizoen in de Premier League. Op Boxing Dayversloeg de ploeg van Koeman Arsenal met 4-0, een paar dagen later ging het onderuit tegen West Ham United. The Saints staan twaalfde in de Engelse competitie.