In het kort: Atlético weer aan kop na ontsnapping, Kompany weer tijd uit

30-12-2015 20:19

Op de redactie van VoetbalPrimeur.be komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Atlético ontsnapt tegen stadsgenoot
Atlético Madrid heeft een zwaarbevochten zege geboekt op Rayo Vallecano. De Madrileense stadsgenoot hield de bezoekers lange tijd op 0-0, maar twee minuten voor tijd tekende Angel Correa voor de bevrijdende openingstreffer, waarna Antoine Griezmann de spanning twee minuten later definitief uit de wedstrijd haalde. Atlético klimt door de zege aan kop in Spanje, maar speelde wel twee duels meer dan FC Barcelona.

Andere uitslagen:
Real Madrid - Real Sociedad 3-1
Levante - Málaga 0-1
Sevilla - Espanyol 2-0
Eibar - Sporting Gijón 2-0

PSG wint oefenduel van Internazionale

Paris Saint-Germain heeft zijn laatste duel van 2015 winnend afgesloten. De Fransen waren in een oefenduel met 1-0 te sterk voor Internazionale. De enige treffer van de wedstrijd kwam op naam van Jean-Kevin Augustin, die op slag van rust scoorde.

Kompany weer lang uitgeschakeld
Manchester City moet het opnieuw enige tijd stellen zonder Vincent Kompany. De aanvoerder van De Rode Duivels is drie tot vier weken uitgeschakeld met een spierscheuring in zijn kuit. Een domper voor beide partijen, want Kompany maakte afgelopen weekend tegen Sunderland juist weer zijn rentree. Die bleef echter beperkt tot negen minuten.