Eindelijk verlossend nieuws voor Kawashima die onmogelijke taak wacht

Eindelijk verlossend nieuws voor Kawashima die onmogelijke taak wacht

Eiji Kawashima kan eindelijk weer optimistisch naar zijn voetbaltoekomst kijken. De voormalige nummer één van Japan en Standard Luik kreeg zijn werkvergunning in orde en kan dus uitkomen voor zijn nieuwe club Dundee United. Daar wacht hem wel een haast onmogelijke taak.

De laatste officiële wedstrijd van de 32-jarige Kawashima dateert al van 16 juni met Japan. Sindsdien zit hij zonder ploeg. Eerder geflirt met Standard leverde niets op en een akkoord met het Schotse Dundee United leek door problemen met een werkvergunning ook op niets uit te draaien, maar dat is nu in orde. Er was ook interesse van het Nederlandse NEC, maar dat gaat dus niet door.

Doordat de Schotse competitie geen winterstop kent, kan Kawashima mogelijk snel in actie schieten. Morgen speelt Dundee United tegen het nummer drie Heart of Midlothian en zaterdag staat de derby tegen middenmotor Dundee op het programma. Het is nog niet bekend of de Japanner al zal deel uitmaken van de kern in die wedstrijden. Voor Dundee United wordt de terugronde echter aartsmoeilijk. Ze staan momenteel op de laatste plaats met tien punten, de helft van het voorlaatste Kilmarnock. Binnen enkele weken starten de play-dows met de laagste zes ploegen. Daarin worden de punten uit de reguliere speeldag echter behouden.

Manager Mika-Matti Paatelainen is alvast blij met de transfer: "Ik ben blij dat we Eiji beet hebben. Het heeft langer geduurd dan we gedacht hadden, maar hij is een fantastische aanwinst voor de club. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken.''

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie