Ex-scheidsrechtersbaas Jeurissen: Van begeleiding is er geen sprake meer

Ex-scheidsrechtersbaas Jeurissen: "Van begeleiding is er geen sprake meer"

29-12-2015 17:21

De scheidsrechters kregen dit weekend weer heel wat sh*t over zich heen na verschillende foutieve beslissingen. Er zijn in België geen scheidsrechter meer die het internationale niveau halen en dat verwondert ex-scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen niet.

De structuur bij de KBVB, dat is de boosdoener volgens Jeurissen. "Het heeft volgens mij te maken met de nieuwe structuur. Het is natuurlijk delicaat voor mij om daar iets over te zeggen, maar er is maar één man die nog de beslissingen neem: Paul Allaerts", vertelt Jeurissen op voetbalkrant.com. "Vroeger had je een volledige commissie met ex-scheidsrechters, maar die is er nu niet meer. Van begeleiding is er ook niet veel meer te zien dus."

De samenwerking van de scheidsrechters was vroeger veel beter. "Ik hoor ook nog dat er veel minder wordt samengekomen, dat er veel minder getraind wordt. Er zijn minder contacten tussen de scheidsrechters. En een aanspreekpunt, wat er vroeger in elke provincie was, hebben ze niet meer. Ja, die structuur is ingrijpend veranderd", aldus de ex-scheidsrechtersbaas.

Er zal geen enkele Belgische scheidsrechter aanwezig zijn op het EK 2016 in Frankrijk. "Er is ook niemand die daarvoor in aanmerking komt momenteel. Dan is het wel klaar en duidelijk dat er iets ontbreekt", stelt Jeurissen. "Het niveau ligt te laag momenteel. We hebben niemand in de elitegroep, de scheidsrechters die EK', WK's en Champions League mogen fluiten."

Toch gelooft hij dat het in de toekomst zal beteren. "Delferière moet de eerste zijn die de stap kan zetten. Afwachten of hij doorgroeit. Maar met Vertenten, Boucaut en Lardot hebben we nog een paar goeie die hopelijk de kans kunnen krijgen. Maar je moet ook niet verwachten dat België ineens twee of drie internationale refs gaat hebben. Eén zal al een succes zijn", besluit Jeurissen.