RIP: Ex-Newcastle-doelman Srnicek overleden na een hartaanval

RIP: Ex-Newcastle-doelman Srnicek overleden na een hartaanval

29-12-2015 17:02

De Servische doelman Pavel Srnicek is vandaag op 47-jarige leeftijd overleden. Nadat de doelman negen dagen geleden een hartaanval had gekregen, ontwaakte hij niet meer uit coma. Srnicek kennen we vooral van zijn tijd bij Newcastle en de Tsjechische nationale ploeg.

Negen dagen geleden ging de 47-jarige Srnicek ging naar buiten voor een looptraining. De ex-doelman werd tijdens dat tochtje getroffen door een hartaanval en geraakte in coma. Vandaag is de Tsjech overleden. Zijn beste jaren kende Srnicek tussen 1991 en 1998 toen hij in de Premier League 150 wedstrijden onder de lat stond voor Newcastle United.

In 1996 behaalde hij met de Tsjechische nationale ploeg zilver op het Europees kampioenschap in Engeland, maar wel als reservedoelman. Na dat EK werd hij eerste doelman. In 2001 zette hij een punt achter zijn carrière bij de nationale ploeg. Na zijn periode in bij Newcastle veranderde de keeper erg vaak van club en speelde hij nog bij verschillende clubs in Engeland, Italië en Portugal. In 2007 sloot hij zijn carrière af bij Newcastle, de club waar het allemaal begon