Blind 'slachtoffer' van 'onnavolgbare' Van Gaal: Het ene moment is hij dé man

Blind 'slachtoffer' van 'onnavolgbare' Van Gaal: "Het ene moment is hij dé man"

29-12-2015 16:57

Veel analytici in Engeland hebben genade met Louis van Gaal, na het doelpuntloze gelijkspel van Manchester United tegen Chelsea. Thierry Henry is echter hard in zijn oordeel. "Hij wint geen wedstrijden, dus dit kan niet blijven duren."

De Fransman denkt dat het een kwestie van tijd is tot Van Gaal zich onmogelijk maakt op Old Trafford. United wacht al acht wedstrijden op een overwinning. "Van Gaal zegt dat het bestuur achter hem staat, maar ik weet niet hoelang dat nog gaat duren. Als je geen wedstrijden wint maak je het jezelf wel heel lastig. Het lijkt een beetje op de situatie bij Chelsea", zegt Henry bij Sky Sports.

Het Arsenal-icoon vraagt zich af of de spelers het nog wel zien zitten in een toekomst met Van Gaal. "Ongeïnspireerd, al was het tegen Chelsea een stuk beter. Maar kent Van Gaal zijn ploeg wel? Heeft hij een tactiek in gedachten? Ik vind United vaak veel te afwachtend spelen, veel te voorspelbaar. Het is niet het Manchester United dat ik ken."

"In de zomer zochten ze naar doelpunten en snelheid, waarna ze Anthony Martial kochten. Hij scoort een paar keer en opeens moet hij uitwijken naar de linkerkant. En soms staat hij op rechts. Ik kan het niet meer volgen", aldus Henry, die besluit met Daley Blind. "Blind is het ene moment dé man en vervolgens in een klap niet meer. Van Gaal kent zijn team niet, hij vertrouwt zijn jongens niet."