Gent zit niet stil: Buffalo's richten vizier op getalenteerde Zweedse middenvelder

Gent zit niet stil: Buffalo's richten vizier op getalenteerde Zweedse middenvelder

28-12-2015 07:40

AA Gent is na de komst van Gustav Wikheim en Peter Olayinka niet van plan om stil te blijven op de transfermarkt. De landskampioen wil er ook nog een nieuwe middenvelder bij. Die middenvelder zou Alexander Fransson van IFK Norköpping wel eens kunnen worden.

De Zweedse 21-jarige middenvelder werd afgelopen zaterdag gespot in de tribunes voor het duel tegen KV Mechelen en heeft volgens Het Laatste Nieuws al een goed gesprek gehad met het bestuur van de Buffalo's. Hij lijkt de nieuwe centrale middenvelder van Gent te gaan worden.

Fransson is een moderne box-to-boxmiddenvelder en kan op heel wat belangstelling rekenen. Onder andere Kopenhagen, Nantes en twee niet nader genoemde clubs willen de middenvelder overnemen. Gent zit echter in poleposition en heeft het voordeel dat het nog steeds in de Champions League speelt.

De jonge Zweed staat in eigen land gekend als een groot talent. Hij mag in januari ook al met de A-ploeg mee op stage naar de Verenigde Arabische Emiraten. Hij heeft nog een contract tot eind 2016 bij zijn club en kan dus een koopje worden voor Gent.