Maes rekent op boost bij ex-Karolingers: Ze spelen in 'hun eigen' stadion

Maes rekent op boost bij ex-Karolingers: "Ze spelen in 'hun eigen' stadion"

26-12-2015 14:00

Neeskens Kebano trekt zaterdag met Racing Genk naar Mambourg, waar hij om 18u zijn ex-club Charleroi partij geeft. Het zal een wedstrijd op het scherpst van de snee worden, met twee ploegen die nog in een volle strijd om Play-Off 1 verwikkeld zijn. "Ik heb geen zin om daar te verliezen", aldus de 23-jarige aanvaller.

Kebano maakte afgelopen zomer samen met Sébastien Dewaest de overstap van Le Pays Noir naar de Limburgse mijnstreek. Peter Maes wil een beroep doen op het eergevoel van de twee ex-Zebra's. "Ik reken erop dat zij een boost krijgen, als ze in 'hun eigen' stadion mogen spelen", stelt hij in Het Belang van Limburg.

Kebano zette pas eind augustus zijn handtekening onder het Genkse contract. Daardoor kon hij een dag later nog niet meespelen in de thuiswedstrijd tegen Charleroi. "Beide partijen waren in de deal overeengekomen dat ik niet mocht meespelen", aldus de Congolese Fransman, die zijn ex-club intussen wel al tegenkwam in de Beker van België.

"Dat was in de Cristal Arena", weet Kebano. "Nu moeten we aan de slag op Mambourg en dat zal toch vreemd aandoen. Per slot van rekening heb ik er twee jaar gespeeld. Dewaest en ik zullen er warm worden onthaald. Maar net dat is voor ons een speciale motivatie. Ik heb geen zin om daar te verliezen. Trouwens, als we met een goed gevoel de winterstop willen ingaan, moeten we drie punten pakken. Dan slaan we, met het oog op Play-Off 1, een kloof met de Zebra's."