OFFICIEEL: Overbodige Standardman tekent bij Ligue 1-revelatie

OFFICIEEL: Overbodige Standardman tekent bij Ligue 1-revelatie

26-12-2015 10:49

In Luik zijn verschillende dure zomertransfers nu al uit beeld verdwenen, en dat gaat zeker op voor Mohamed Yattara. De Guineeër kostte twee miljoen euro, maar liet nooit zien waarom. In de winter wordt hij verhuurd aan het Franse Angers.

Met Ivan Santini en Mohamed Yattara kreeg Standard er deze winter twee topspitsen bij, maar de euforie duurde niet lang: geen van beide spelers haalde echt niveau. Yattara speelde veel onder ex-coach Slavoljub Muslin, onder Yannick Ferrera startte hij ook nog vier keer in de basis: uiteindelijk maakte hij slechts één doelpunt op zestien wedstrijden. Reden genoeg om hem (voorlopig?) terug te sturen naar Frankrijk.

Yattara is tot een akkoord gekomen met Angers, een club die momenteel verrassend derde staat in de Ligue 1. Yattara wordt bovendien verhuurd met aankoopoptie, Standard hoopt dus om de spits definitief kwijt te raken. Yattara werd in het verleden ook al eens verhuurd aan Angers, toen door Olympique Lyon. Met succes, want hij scoorde toen 11 doelpunten in 30 wedstrijden. Kleine kanttekening: toen speelde Angers wel maar in de Ligue 2.