Afscheidnemende Gillet schenkt Anderlecht een punt in slotminuut

Afscheidnemende Gillet schenkt Anderlecht een punt in slotminuut

23-12-2015 22:25

Guillaume Gillet heeft RSC Anderlecht in zijn laatste wedstrijd voor hen een punt geschonken in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Zo wiste hij een doelpunt van Sergiy Bolbat uit.

Besnik Hasi hield het vertrouwen in de ploeg die Club Brugge eenvoudig opzij zette, maar verving Michael Heylen wel opnieuw door Kara Mbodji. Lokeren moest zijn ploeg wel hervormen door enkele blessures en schorsingen maar leek daar geen last van te ondervinden. Het liet de bal aan Anderlecht, maar kon gevaarlijk dreigen met onder andere een bal op de paal van Jaja Coelho. Anderlecht kon nooit de kwaliteit van tegen Club Brugge tonen.

De tweede helft ging op dezelfde manier door, met matig voetbal maar goede kansen aan beide kanten. Coelho mist opnieuw een grote kans, maar ook Stefano Okaka treft onbegrijpelijk de paal. Het is uiteindelijk Sergiy Bolbat die ban breekt met een lobbal over Silvio Proto. Georges Leekens leek op weg naar een nieuwe stunt tot uitgereken Guillaume Gillet voor de gelijkmaker zorgde. Hij dankte zijn Anderlecht-publiek en redde mogelijk alsnog het vel van Besnik Hasi.