Het lijstje van 2015: de beste verdedigers van de eerste seizoenshelft

Het lijstje van 2015: de beste verdedigers van de eerste seizoenshelft

23-12-2015 11:00

Het jaar 2015 mag weer bijna afgesloten worden. Daarmee is dat ook het eindsignaal voor de eerste helft van het seizoen 2015-2016. Om het nieuwe jaar goed in te zetten, blikt VoetbalPrimeur.be nog eens terug op de eerste seizoenshelft. Wij kiezen onze genomineerden voor het elftal van de eerste maanden in de competitie, de lezers kiezen de uiteindelijke winnaar. Vandaag aan de beurt: de centrale verdedigers.

Lasse Nielsen (AA Gent)

Het zag het in het begin van het seizoen niet naar uit dat Lasse Nielsen bij AA Gent zou blijven, maar de onderhandelingen kende toch een positief einde en zo kon de Deense verdediger dit seizoen opnieuw zijn waarde bewijzen, zowel in de competitie als in de Champions League. Sober maar heel secuur zijn de kenmerken van Nielsen.

Benoit Poulain (KV Kortrijk)

KV Oostende, RSC Anderlecht, Club Brugge en AA Gent … Als dit lijstje ploegen je wil, moet je wel iets goed doen. In het geval van Poulain is dat een van de steunpilaren zijn van het stevige blok dat Johan Walem van KV Kortrijk wist te maken. De Fransman mag zich na nieuwjaar vermoedelijk bij een topploeg bewijzen.

Christian Kabasele (Racing Genk)

De jonge Belg is de enige Genkenaar die iedere competitieminuut speelde. Hij vormde aan het begin van het seizoen een ijzersterk centraal duo met Sebastien Dewaest. Daarna kende hij, mede door het tijdelijk uitvallen van Dewaest een klein dipje, maar bewees tegen Sint-Truiden opnieuws dat hij misschien wel echt recht van spreken heeft als hij soms luidop droomt van de Rode Duivels.

Stefan Mitrovic (AA Gent)

Door de blessure van Rami Gershon, moest AA Gent op zoek naar een nieuwe verdediger. Globetrotter Stefan Mitrovic en sterke beer Erik Johansson waren de nieuwkomers. Na een half jaar kunnen we zonder discussie zeggen dat het die eerste het makkelijk haalde. In zijn zeven club in zes jaar bewijst hij zijn onverzetbaarheid en nationale en internationale kwaliteiten. Zorgt samen met collega Nielsen dat AA Gent de tweede beste verdediging in de Jupiler Pro League heeft.

Sebastien Dewaest (Racing Genk)

De gewilde verdediger verliet deze zomer verrassend Charleroi voor Racing Genk. Daar bezorgde hij de Genkse fans pijn van het lachen door veel sterker te spelen dan de dure vertrokken Kara Mbodji. Dewaest paste zich moeiteloos aan aan de manier van spelen van Peter Maes en toont zich ook bij Genk onverzettelijk. Ook zijn doelpunten werden vlot gesmaakt.

Maxime Chanot (KV Kortrijk)

Naast het Genkse duo, is ook het Kortrijkse duo vaak geroemd. Poulain kan op veel interesse rekenen, maar dat kan Chanot zeker ook. De 26-jarige Luxemburger is een laatbloeier maar wordt ieder jaar beter. Benieuwd wat hij na nieuwjaar zonder zijn maatje Poulain gaat doen.

Kara Mbodji (RSC Anderlecht)

Werd deze zomer de duurste verdediger uit de Jupiler Pro League en begon dan ook nog eens niet goed aan het seizoen. De Senegalees toonde echter zijn mentale weerbaarheid en overtuigt iedere week meer. Leert veel van de ervaring van Olivier Deschacht en vormt zo de basis van de verdediging van Anderlecht die met amper vijftien tegendoelpunten de minst gepasseerde verdediging van het seizoen is.

Milos Kosanovic (KV Mechelen)

De enige in het rijtje verdedigers die vooral aanvallend opviel. Kosanovic heeft misschien wel de beste trap ik de Jupiler Pro League en was zelfs even topschutter van KV Mechelen. Lokte al interesse van RSC Anderlecht en het zou ons niet verbazen als de Serviër ook daar slaagt.

David Rozehnal (KV Oostende)

De fans van Club Brugge roepen al enkele jaren voor de terugkeer van hun voormalige sterkhouder, maar het was Marc Coucke die de Tsjech in de nadagen van zijn carrière terug naar België haalt, naar KV Oostende. Daar staat hij heel secuur, maar met veel maturiteit te verdedigen. Onopvallend maar foutloos hielp hij Oostende mee aan de herfsttitel.

Noë Dussenne (Moeskroen)

Door de degradatie was de Cercle Brugge was de 23-jarige Dussenne grof wild op de transfermarkt. Hij koos verrassend voor duiventil Moeskroen, maar lijkt de goede keuze te hebben gemaakt. Na enige tijd kwam de ploeg onder stoom en bewees ook Dussenne steeds meer zijn waarde, onder meer met vier doelpunten. Hij spiegelt zich aan Sergio Ramos om zijn aanvallende capaciteitent en droomt van een Belgische topclub. Wie grijpt deze kans?

Beslis ook over de rest van het elftal:

Doelman van de eerste seizoenshelft

Rechtsback van de eerste seizoenshelft