Essevee doet aan jaarlijkse grote kuis en haalt de borstel door de kern

Essevee doet aan jaarlijkse grote kuis en haalt de borstel door de kern

23-12-2015 09:12

Zulte Waregem gaat in januari de grove borstel door de selectie halen. Essevee wil in de wintertransferperiode maar liefst zes spelers zien vertrekken. Vooral Jesper Jorgensen, die jaarlijks 700.000 euro kost, moet absoluut vertrekken van de fusieploeg.

Francky Dury zit tegenwoordig met een kern van 25 spelers bij Essevee, waaronder drie doelmannen. Dat vindt de huidige oefenmeester van Zulte Wargem veel te veel. Het Laatste Nieuws weet dan ook dat er maar liefst zes spelers mogen vertrekken. Jorgensen (31), Cédric D'Ulivo (26), Charni Ekangamene (21), Sebastiaan Brebels (20), Sefa Isçi (19) en Formose Mendy (22).

Vooral Jorgensen en D'Ulivo moeten absoluut vertrekken bij Essevee. Het tweetal is te duur en moet op zoek naar een andere club. Jorgensen is grootverdiener bij de club en met Henrik Dalsgaard heeft de fusieploeg al een vervanger voor D'Ulivo. Jorgensen lonkt alvast naar een terugkeer naar Denemarken.

Nieuwe spelers

Door de voorgenoemde spelers te laten vertrekken hoopt Essevee budget vrij te maken voor één gerichte versterking. Dury wil er volgens de krant een voetballende verdedigende middenvelder bij. Daarvoor hebben ze een lijst met een vijf à zestal namen geselecteerd.