Kortrijks duo niet in de selectie: Ze werden ondervraagd door de politie

Kortrijks duo niet in de selectie: "Ze werden ondervraagd door de politie"

23-12-2015 08:44

Afgelopen zondag was er opvallend genoeg geen spoor van Hervé Kage en Aboubakar Kamara in de selectie van KV Kortrijk. Om extrasportieve redenen klonk het. "Een keuze van de trainer", beweerde voorzitter Joseph Allijns. Nu komt de aap uit de mouw, het tweetal werd verhoord door de politie.

"Het klopt dat beide spelers ondervraagd werden door de politie", geeft voorzitter Allijns, toe in Het Nieuwsblad. "Dat was ons ter ore gekomen en wij hebben hen ontboden. Ze hebben dat bevestigd met de uitleg dat ze gehoord werden als getuigen in een bepaalde zaak. Aangezien het strafdadenonderzoek geheim is, wil ik mijn spelers dan ook geloven."

Het duo werd een maand geleden als eens van het trainingsveld gehaald door de politie. Volgens de geruchten zou het om een aanrandingszaak gaan. "Dat kan ik niet zeggen, ik ben geen onderzoeksrechter", reageert Allijns. "We hebben het daar ook niet over gehad. Dat ze om die redenen niet geselecteerd werden voor de match op AA Gent, spreek ik tegen. Alleen de trainer heeft daarover beslist, daar zijn dus wellicht sportieve redenen voor."