De licentiecommissie slaat toe: Drie tweedeklassers krijgen een transferverbod

De licentiecommissie slaat toe: Drie tweedeklassers krijgen een transferverbod

Gepubliceerd: dinsdag 22 december 2015 om 23:15di 22-12-2015 om 23:15

Tweede Klasse is en blijft een competitie vol (financiële) problemen. Na de tussentijdse licentiecontrole voldoen KMSK Deinze, KVV Coxyde en White Star Woluwe niet aan de eisen van de Licentiecommissie. Zij krijgen voor de wintermercato een transferverbod opgelegd. 

Het is niet makkelijk als ploeg in de Proximus League, dat is nog maar eens gebleken. De Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond heeft dinsdagavond een transferverbod opgelegd aan drie ploegen: KMSK Deinze, KVV Coxyde en White Star Woluwe. Dat maakte Thibault Degendt, Competitions Director van de KBVB bekend via Twitter. Wat de exacte reden is voor dit verbod is nog niet duidelijk. 

Voor KMSK Deinze en KVV Coxyde is het slechte nieuws een extra domper op het mindere seizoen. Deinze staat veertiende en Coxyde zestiende, zij hadden enkele goede transfers dus zeker kunnen gebruiken. White Star Woluwe doet het wel goed en staat vijfde. In hun geval is het transferverbod ook een gemiste kans op extra versterking in de strijd bovenaan. De drie ploegen zullen het dus met dezelfde kern als in de heenronde moeten stellen.

Poll

Ga jij regelmatig kijken naar een wedstrijd in Tweede Klasse?

(354 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws