Van der Elst ziet het somber in voor Club: Preud'homme is zwaar ontmoedigd

Van der Elst ziet het somber in voor Club: "Preud'homme is zwaar ontmoedigd"

22-12-2015 22:53

Het 1-4 verlies is zwaar aangekomen bij Club Brugge en vooral trainer Michel Preud'homme. Het was dan ook van 1981 geleden dat Club in eigen huis zo zwaar verloor van Anderlecht, toen werd het 1-5. Franky Van der Elst ziet de toekomst van Preud'homme alvast somber in.

Blauw-Zwart en vooral Michel Preud'homme kregen dit seizoen al heel wat kritiek over zich heen. Het slechte spel, de Europese uitschakeling en nu het verlies tegen aartsrivaal Anderlecht. Het loopt niet zoals de Club-coach wil. Franky Van der Elst ziet alvast een eerste probleem. "Ik vind dat Michel de laatste tijd veel kritiek heeft op zijn spelers," zei het Brugge-icoon in Extra Time.

De Club-coach lijkt de moed bijna op te geven en dan is een vergelijking met The Sacked One snel gemaakt. "Preud'homme deed me een beetje denken aan Mourinho na de wedstrijd van Chelsea tegen Leicester. Ik krijg het gevoel dat hij een beetje het vertrouwen in zijn spelers aan het verliezen is. Preud'homme raakt zwaar ontmoedigd en kan het niet meer wegsteken", vindt Van der Elst.