Gokchinees achtervolgt Put tot in Jordanië: We zetten hem op non-actief

Gokchinees achtervolgt Put tot in Jordanië: "We zetten hem op non-actief"

Gepubliceerd: dinsdag 22 december 2015 om 10:56di 22-12-2015 om 10:56

Bondscoach Paul Put is door de Jordaanse voetbalbond op non-actief gezet. Aanleiding van de schorsing is zijn veroordeling tot twee jaar effectieve celstraf in het omkoopschandaal rond gokchinees Zheyun Ye.

Put is sinds juli 2015 Jordaans bondscoach. De Jordaanse voetbalbond verspreidde maandag een mededeling, waarin verduidelijkt werd dat Puts aanstelling gebeurde op basis van de resultaten die hij behaalde als bondscoach van Gambia en Burkina Faso. "Kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland was en is het doel", citeert Sport/Voetbalmagazine de boodschap.

Volgens het magazine was de Jordaanse bond op de hoogte over het feit dat Put rechtstond in een corruptiezaak en dat hij hiervoor in 2008 al door de Belgische voetbalbond gestraft werd met een schorsing tot 2011. De Jordaniërs namen het zekere voor het onzekere en contacteerden de FIFA. Die gaf hen de verzekering dat niets de aanstelling van de Belgische trainer in de weg stond.

Afgelopen donderdag werd Put door het het hof van beroep in Brussel veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf. Dat heeft nu ook gevolgen voor zijn job in Jordanië. "Op basis van de recente uitspraak van het hof van beroep heeft de Jordaanse bond beslist om Paul Put met onmiddellijke ingang uit zijn taken te ontheffen. Een definitieve beslissing zal worden genomen na ontvangst van meer duidelijkheid over zijn juridische situatie", stelt vicevoorzitter Salahuddin Sabra van de Jordaanse voetbalbond in een mededeling.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Verdient Put een tweede kans?

Ja
72%
Nee
28%
(46 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws