Nainggolan over Rode Duivels: Als ik eerder mijn kans kreeg, had ik ze gegrepen

Nainggolan over Rode Duivels: "Als ik eerder mijn kans kreeg, had ik ze gegrepen"

22-12-2015 10:36

Radja Nainggolan werd verkozen in het Team van het Jaar van de Serie A. De Rode Duivel heeft er meer dan 200 wedstrijden op het hoogste Italiaanse niveau opzitten en is ondertussen niet meer weg te denken uit de Belgische nationale ploeg. In 2014 lagen de kaarten anders en werd de middenvelder niet geselecteerd voor het WK in Brazilië. "Ik heb me nadien vaak afgevraagd: hoe ga ik daar nog tussen geraken?", stelt hij.

Via Piancenza en Cagliari kwam Nainggolan in 2014 bij AS Roma terecht. Daar knokte hij zich meteen in de ploeg, wat een seizoen later in een plekje bij het sterrenelftal van de Serie A resulteert. "Ik heb hard gewerkt om in een grote ploeg te geraken en dat is gelukt. Ik denk dat ik iemand ben die alles geeft voor een ploeg. Misschien niet het type dat de ploeg laat winnen, maar eentje die een ploeg wel in staat kan stellen om beter te draaien. Ik denk dat ik een belangrijke schakel kan zijn", zegt Nainggolan in Sport/Voetbalmagazine.

Nainggolan was één van de sterkhouders bij de Belgen tijdens de afgelopen kwalificatiecampagne. "Er werd veel van mij verwacht," aldus de middenvelder. "Naar mijn gevoel is het pas echt goed beginnen te lopen na mijn sterke prestatie in Parijs tegen Frankrijk, toen ik ook scoorde. Toen ontstond er een soort mania. Daarna kreeg ik veel vertrouwen. Ik heb zelf altijd gezegd: hoe meer je je kans krijgt, hoe beter je in het team geraakt. Dat is wat er nu gebeurt."

"Ze hadden op het WK de kwartfinale gehaald, ergens zat ik in mijn achterhoofd ook wel met de vraag: hoe ga ik daar nog tussen geraken? Ik ben er zo veel jaar bij geweest, en tegelijk ook weer niet, altijd op het randje. Wel in de selectie, weinig tot nooit gespeeld, nooit mijn kans gekregen. Ik heb ze nu misschien wel gegrepen, maar anderzijds denk ik ook: had ik eerder mijn kans gekregen, ik had ze eerder gegrepen. Dat is nu eenmaal voetbal, keuzes van een bondscoach zijn moeilijk als je zo veel goeie spelers hebt."