Bob mag vanavond toch aan de alcohol, gouden punten voor Westerlo

19-12-2015 21:47

Bob Peeters mag een flesje champagne ontkurken. De Westelse coach heeft namelijk de drie punten op zak. In een zenuwachtige partij won Westerlo met 2-1 van Sporting Charleroi.

Het is weer feest in het Kuipje. De Parel van de Kempen weet weer wat winnen is, want het behaalde drie gouden punten. De partij begon nochtans weer dramatisch voor Westerlo. Al na negen minuten stapelden de donderwolken zich op in Westerlo. Dorian Dessoleil bracht Sporting Charleroi vroeg op voorsprong. Dit was het signaal voor de thuisploeg om wakker te schieten. Een bal van Dieurmerci Ndongala raakte nadien nog de lat. Maar toen schoot Westerlo plots wakker.

Frederic Gounongbe maakte kort voor de rust gelijk na een kopbal. Na de rust herstelde Sporting Charleroi opnieuw het evenwicht, maar de bezoekers kregen een strafschop tegen. Gounongbe schaarde zich achter de bal en zette ijzig kalm om. Westerlo zag de eerste driepunter onder Bob Peeters dichterbij komen en begon krampachtiger te spelen. Felice Mazzu gooide nog David Pollet in de strijd bij Sporting Charleroi, maar die ingreep mocht niet baten.