Franse doelman op weg naar België: 'Club Brugge heeft akkoord bereikt'

Franse doelman op weg naar België: 'Club Brugge heeft akkoord bereikt'

19-12-2015 07:20

Club Brugge lijkt zich stilaan klaar te kunnen maken voor een nieuwe doelman. De Fransman Ludovic Butelle heeft naar verluidt al een persoonlijk akkoord met Blauw-Zwart. De ervaren doelman is zo goed als op weg naar het Jan Breydelstadion.

Volgens de lokale Franse krant Courrier de l'Ouest is Butelle de topprioriteit van Club Brugge geworden. De 32-jarige doelman komt momenteel uit voor de Franse eersteklasser Angers, maar lijkt te gaan vertrekken. Club Brugge zou al gesprekken gevoerd hebben met de Franse ploeg.

Butelle stond vorig seizoen al op het lijstje van Club Brugge, maar leek toen onhaalbaar voor Blauw-Zwart. Butelle heeft echter aangegeven dat hij wel zin heeft in een nieuw avontuur. Dat avontuur kan wel eens in België beginnen. Het contract van Butelle loopt af in juni 2017 en hij lijkt niet van plan te zijn om dat te gaan verlengen.

Het is duidelijk dat Club Brugge op zoek is naar een nieuwe doelman. De huurling Sinan Bolat brengt niet wat er van hem werd verwacht en ondanks de goede prestaties van Sébastien Bruzzese is er toch nog steeds een onzekerheid. Eerder werden de Portugees Eduardo en de Braziliaan Cabral al gelinkt aan Club Brugge.