Dury is nog niet tevreden met zijn ploeg en wil de kern dringend afslanken

Dury is nog niet tevreden met zijn ploeg en wil de kern dringend afslanken

18-12-2015 14:03

Zulte Waregem gaat vrijdagavond op bezoek bij Lokeren. De doelstelling van Essevee voor nieuwjaar is duidelijk. "We willen vier op zes halen", zegt coach Francky Dury. Daarvoor moeten ze eerst wel punten sprokkelen tegen Lokeren.

"Mocht dat lukken, zou ik héél tevreden zijn", aldus Dury in Het Laatste Nieuws. "Voor mij zijn de matchen tegen Lokeren en KV Oostende dan ook erg belangrijk, zeker met het oog op Play-Off 1. Lokeren is trouwens een concurrent voor die top zes - het wordt dus niet makkelijk."

Wintertransferperiode

Essevee haalde met Henrik Dalsgaard al zijn eerste aanwinst binnen. De coach van Zulte Waregem hoopt in de wintermercato nog een verdedigende middenvelder te kunnen verwelkomen. "Het zou onze opbouw ten goede komen", aldus Dury.

Zulte Waregem hoopt echter eerst de kern nog af te slanken. Onder andere Jesper Jørgensen, Charni Ekangamene, Formose Mendy en Cédric D'Ulivo mogen vertrekken. "We zijn bereid een oplossing te zoeken voor die jongens. We kunnen het ons niet permitteren om 24 kernspelers te hebben", besluit de coach van Essevee.