Mignolet heeft tweede meest clean sheets, maar derde meest tegendoelpunten

Mignolet heeft tweede meest clean sheets, maar derde meest tegendoelpunten

15-12-2015 21:48

Nu Jurgen Klopp gesprekken met Simon Mignolet zou willen aanknopen voor een mogelijke contractverlenging, duikt de discussie over de Belgische doelman opnieuw op in Engeland.

Weinig spelers zijn zo controversiëel in de Premier League als Simon Mignolet. Als sinds zijn overstap naar Liverpool heeft de Belgische nummer twee voor- en tegenstanders. Mignolet wisselt dan ook vaak mirakelwedstrijd af, maar cruciale fouten. Veel supporters van Liverpool vragen zich dan ook af of Mignolet wel goed genoeg is om de traditieclub opnieuw prijzen op te leveren.

Sky Sports zocht uit of met cijfers kon aangetoond worden of Mignolet een nieuw contract verdient of niet. Het kwam tot een pijnlijke conclusie. Simon Mignolet heeft het tweede meeste clean sheets in zijn laatste 89 wedstrijden, namelijk 28. Enkel Joe Hart kan betere cijfers voorleggen, David De Gea staat op gelijke hoogte, al had die minder wedstrijden nodig.

De wedstrijden waarin Mignolet wel doelpunten slikt, slikt hij er echter vaak veel. Met 112 tegendoelpunten moet hij enkel Tim Krul (115) en Brad Guzan (138) voorlaten.