Wie dacht dat Anderlecht een haalbare kaart lootte, zal zijn mening moeten herzien

Wie dacht dat Anderlecht een haalbare kaart lootte, zal zijn mening moeten herzien

Gepubliceerd: dinsdag 15 december 2015 om 09:12di 15-12-2015 om 09:12

Met Olympiakos treft Anderlecht in de 1/16e finales van de Europa League een team dat Griekenland ontgroeid lijkt te zijn. Na veertien speeldagen staan er veertien overwinningen op de teller. Wie denkt dat Anderlecht een wel erg haalbare kaart geloot heeft, komt er bedrogen uit volgens de Griekse sportjournalisten. "Onderschat ons niet", luidt het daar.

Olympiakos is heer en meester in de Griekse competitie. Na veertien speeldagen telt het vijftien punten voorsprong op naaste achtervolger AEK Athene. De competitieleider scoorde al 39 keer, en incasseerden nog maar acht doelpunten. Een record in Griekenland. "Het vorige record stond op elf zeges op rij en stond al sinds 1966. In Griekenland kent Olympiakos momenteel geen concurrentie. Het is zoals Bayern München in Duitsland", vertelt Manos Staramopoulos, journalist bij 'Dimokratia' aan Het Laatste Nieuws. Cijfers liegen niet. 

Een heel ander verhaal bij de recordkampioen van België. Paars-Wit komt moeilijk tot scoren, en slikt veel te makkelijk tegengoals. Anderlecht kan dus maar best met een gezonde dosis argwaan en zelfrelativering op het vliegtuig stappen. 

Het succes van Olympiakos is dubbel. Enerzijds is het de enige Griekse club die niet getroffen werd door de crisis. Voorzitter Evangelos Marinakis spendeerde vorige zomer nog zestien miljoen euro aan transfers. Daarnaast werkt Olympiakos haar thuiswedstrijden af in een moderne voetbaltempel, terwijl de rest van de Griekse clubs nog in oude, vervallen stadions speelt.

Oude bekende 

Ook sportief kan Olympiakos een aardig team voorstellen. Toptransfer Brown Ideye, vorig seizoen nog actief in de Premier League bij West Bromwich Albion, rendeert. Daarnaast huren de Grieken Alfred Finnbogason (ex-Lokeren) van Real Sociedad. Ook Esteban Cambiasso heeft onderdak gevonden bij Olympiakos. De kale Italiaan verzekerde vorig seizoen haast eigenhandig het behoud van Leicester City, de huidige nummer één in de Premier League. Een bont allegaartje. 

Maar dé verrassing bij Olympiakos vinden we terug op het middenveld. Luka Milivojevic: mislukt in Brussel, held in Piraeus. Milivojevic kwam in 2013 voor 2,7 miljoen euro van Rode Ster naar Anderlecht, maar hij werd na een jaar eerst verhuurd aan Olympiakos en later voor 2,7 miljoen verkocht. Dat weet Het Laatste Nieuws. 

"Vooral verdedigend is Milivojevic heel sterk", zegt journalist Staramopoulos. "Hij is erg beweeglijk en heeft altijd controle over de bal. Hij laat de anderen beter spelen, maar heeft ook een geweldige lange pas en een uitstekend schot op doel. Milivojevic is hier een sleutelspeler. Tottenham Hotspur zit al geruime tijd achter hem aan."

Anderlecht, u weze gewaarschuwd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Maakt Anderlecht een kans tegen de Grieken?

(106 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws