Ex-Standard-man zorgt voor rare taferelen: Tijdens de training liepen er honden

Ex-Standard-man zorgt voor rare taferelen: "Tijdens de training liepen er honden"

13-12-2015 09:42

De verbintenis van Ricky van Haaren bij Dinamo Boekarest is al na een halfjaar ontbonden. Toch heeft de Nederlander geen spijt van zijn Roemeense avontuur. Al was het beleid van ex-Standard-man Mircea Rednic niet zo alledaags.

"Je hoopt vooraf dat het anders loopt, maar ik heb geen spijt. Ik heb bij een grote club gespeeld", zegt Van Haaren tegen RTV Rijnmond. Hij zag om sportieve redenen geen heil meer in een langer verblijf bij Dinamo. "De president die mij haalde werd na een maand ontslagen en de trainer Mircea Rednic wilde zijn eigen spelers hebben."

Desondanks kijkt de 24-jarige middenvelder met een goed gevoel terug op zijn tijd in Roemenië. Al gebeurde er wel wat vreemds op het trainingsveld. "Het waren mooie ervaringen. We wonnen bijvoorbeeld voor het eerst in zes jaar de grote derby tegen Steaua," blikt hij terug. "Je maakt hele andere dingen mee dan in Nederland. Tijdens de training liepen er honden van de trainer over het trainingsveld en dat was eigenlijk heel normaal, maar voor mij was het iets nieuws. Achteraf kan ik daar wel om lachen."