Onmisbare pion van Gent was bijna vertrokken: Had mijn huurcontract al opgezegd

Onmisbare pion van Gent was bijna vertrokken: "Had mijn huurcontract al opgezegd"

12-12-2015 17:27

Niet Renato Neto, Sven Kums of Laurent Depoitre is de veldspeler met het meeste minuten bij Gent, maar wel Lasse Nielsen. De Deense verdediger zit nu al aan 2340 minuten. Toch opvallend voor een speler die vorig seizoen nog leek te vertrekken bij Gent.

Nielsen werd vorig seizoen gehuurd van NEC Nijmegen met een aankoopoptie. Aan het einde van het seizoen werd die aankoopoptie echter niet gelicht. AA Gent kwam uiteindelijk nog op zijn stappen terug en kocht de Deen toch weg bij de Nederlandse ploeg. "AA Gent moest die aankoopoptie eind maart lichten. Toen ze dat niet deden, heb ik meteen mijn huurcontract van mijn appartement opgezegd om geen schadevergoeding te moeten betalen", zegt Nielsen in Het Nieuwsblad.

"Voor het einde van het seizoen had ik al mijn koffers gepakt en mijn auto ingeleverd. Uiteraard luister je dan naar andere clubs. Ik ging testen bij het Franse Nantes, maar hier heb ik iets opgebouwd, ik zag er tegenop weer van nul te beginnen."

"Mijn vriendin en ik houden van Gent en we hebben een fantastische spelersgroep. Toen we pro's en contra's afwogen, kwam AA Gent er als beste uit. Ik kon toen nog niet weten dat we zo'n Champions League-campagne zouden beleven", besluit een gelukkige Nielsen.