Vertrokken Genkenaar slaat mea culpa: Ik had moeten blijven

Vertrokken Genkenaar slaat mea culpa: "Ik had moeten blijven"

11-12-2015 12:39

Bij Racing Genk vormde hij ooit een gevierd duo met Jelle Vossen, maar voor de rest is de carrière van Marvin Ogunjimi eigenlijk een mager beestje. Zijn transfer naar het Spaanse Mallorca was een grote flop, en ook bij Standard, Beerschot en OHL kon hij niet overtuigen. Nu zit hij bij het Noorse Stormsgodset, maar hij revalideert daar van een kruisbandletsel.

Ogunjimi beseft dat hij veel verkeerde keuzes heeft gemaakt in zijn carrière. "Mijn transfer naar Mallorca was mijn domste keuze ooit. Die club was totaal onstabiel, zelfs toen ik vertrok staken ze me nog stokken in de wielen. Ik kwam gewoon niet overeen met de club. Het enige dat ik hem overgehouden aan de Primera Division is het shirt van Karim Benzema", vertelt hij aan Sportmagazine.

Ogunjimi heeft op die manier verschillende jaren vergooid. "Ik heb weinig goede herinneringen aan Spanje, en ook mijn uitleenbeurten aan Belgische clubs werden niets. Ik kon het verschil niet maken en weet niet waaraan het lag. Een zwarte periode van willen maar niet kunnen, die ik het liefst zou vergeten."

Als hij alles nu opnieuw zou kunnen doen, zou hij een andere carrière maken. "Ik heb vaak gefaald door verkeerde keuzes. Ik heb bijvoorbeeld veel te snel willen vertrekken bij Genk, ik dacht dat ik er al was. Mallorca was helemaal geen omgeving voor mij. Ik had nood aan een familieclub waar alles transparant, een club als Genk dus. Maar nu heb ik dat gevonden in Noorwegen, en volgens mij is dit mijn beste keuze sinds mijn transfer naar Genk.