Anderlecht rekent op Kara: paars-wit is niet te kloppen met de Senegalees

Anderlecht rekent op Kara: paars-wit is niet te kloppen met de Senegalees

10-12-2015 14:08

De opdracht voor Anderlecht is donderdagavond duidelijk. De Brusselaars moeten winnen van Qarabag om door te stoten in de Europa League. Daardoor rekenen ze op hun ijzersterke defensie en dan vooral Kara Mbodj. Met hem in de ploeg incasseert paars-wit gemiddeld een halve goal per wedstrijd minder.

Op zijn debuutwedstrijd na toonde de Senegalees dat hij een sterkhouder is. "Die wedstrijd ben ik al lang vergeten", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Alleen journalisten herinneren me er nog aan. Misschien zien jullie nu wel de beste Kara. Maar ik kan nog groeien. Ik doe er alles aan om nog te verbeteren."

Niet elke supporter van Anderlecht is het erover eens dat Kara een onmisbare pion is bij Anderlecht, maar de cijfers spreken voor zich. In de zeven wedstrijden die Anderlecht dit seizoen zonder Kara speelde, slaagde het er amper in één keer de nul te houden. Het incasseerde ook tien doelpunten - dat is één tegendoelpunt om de 63 minuten.

Met Kara in de ploeg loopt het heel wat beter. Acht clean sheets op zeventien wedstrijden en gemiddeld maar één tegendoelpunt om de 118 minuten. Dat is dus bijna dubbel zo goed mét Kara. Qarabag weet wat hen donderdag te wachten staat.