Buitensporige woorden en ongepaste gebaren kosten coach twee weken langs de lijn

"Buitensporige woorden en ongepaste gebaren" kosten coach twee weken langs de lijn

08-12-2015 21:15

De Geschillencommissie van de KBVB heeft Frank Defays dinsdag geschorst voor twee wedstrijden. De hoofdcoach van tweedeklasser Excelsior Virton moet ook een boete van 300 euro betalen.

Tijdens de 1-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen White Star Brussel maakte Defays zich kwaad op het wedstrijdleiding. Dat zou volgens het scheidsrechtersrapport van Alho-Guerreiro met "buitensporige woorden en ongepaste gebaren" gebeurd zijn. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Het bondsparket riep de trainer maandag op het matje en vroeg een schorsing van twee weken voorwaardelijk. Dindsdag maakte de Geschillencommissie daar twee speeldagen effectief van.

"Het scheidsrechtersverslag is klaar en duidelijk. De verdediging heeft geen enkel bewijs van het tegendeel aangebracht", klinkt het bij de Geschillencommissie. "Uit het rapport blijkt duidelijk dat het gedrag van trainer Defays onaanvaardbaar is, ongeacht op welke manier dat gedrag volgens Defays kon of moest geïnterpreteerd worden."

Door de schorsing mist Defays de wedstrijden tegen Patro Eisden en Heist. De trainer kan vrijdag wel nog in beroep gaan bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.