FC Köln legt doelman van bezoekende ploeg boete op voor onsportieve actie

FC Köln legt doelman van bezoekende ploeg boete op voor onsportieve actie

08-12-2015 14:16

FC Augsburg-doelman Marwin Hitz voorkwam zaterdag in het duel met FC Köln op slinkse wijze dat een penalty werd benut. Hij komt er echter niet helemaal mee weg dat hij de strafschopstip vernielde in Keulen.

De 28-jarige Zwitser moet een boete van 122,92 euro betalen voor zijn onsportieve gedrag. Voordat Köln-speler Anthony Modeste aanlegde vanaf elf meter, besloot Hitz met zijn noppen over de stip te draaien. Modeste gleed vervolgens uit en de sluitpost kon de bal makkelijk stoppen.

Hitz kreeg al de nodige kritiek te verduren vanwege zijn actie. "Het gaat ons niet om het geld, maar een beetje straf kan geen kwaad", stelt Köln-directeur Hans Rütten tegenover Kicker. Hij belooft het geld aan een kinderkliniek te doneren.

Overigens bezorgde Hitz zijn ploeg wel drie belangrijke punten. De wedstrijd eindigde in 0-1, waardoor Augsburg naar de zestiende plaats klom in de Bundesliga. Köln staat tiende.

 

ONGELOOFLIJK! Doelman gedraagt zich als vandaal, maar is later wel de absolute HELD! http://tiny.cc/ptp46xVia VoetbalPrimeur.be

Posted by VoetbalPrimeur.be on zondag 6 december 2015