Lokeren terug op de rails: We gaan voor Play-off 1

Lokeren terug op de rails: "We gaan voor Play-off 1"

08-12-2015 08:14

Sporting Lokeren won zondagavond van KV Kortrijk met 3-1. Met een 10 op 12 lijken de Waaslanders verlost van alle degradatiezorgen. Meer zelf: de spelersgroep ziet het nog groots dit seizoen.

"We blijven geloven in Play-off 1", zei Enoh, één van de uitblinders tegen Kortrijk, immers in Het Nieuwsblad. De Waaslanders staan immers op zes punten van een PO1-plek. Coach Leekens tempert alvast de euforie: "We stellen de ambities nog niet bij." 

De wederopstanding van Lokeren lijkt -althans op het veld- vooral te danken aan de Kameroener Lewis Enoh en de Braziliaan Jaja Coelho. Coelho scoorde in match nummer zes in Waaslandse loondienst z'n eerste voor Lokeren. Leekens beaamt dat Coelho nu eindelijk vertrokken kan zijn. "Ik ben echt blij voor hem. Jaja speelde heel erg sterk. Niet vies om ook op het middenveld te gaan helpen, maar wel nog fris genoeg om het op het einde af te maken."

De vraag is: kan Lokeren nog Play-off 1 halen als het eindelijk Harbaoui speelgerechtigd kan krijgen?  "Natuurlijk hoop ik op een doorbraak in de zaak, maar we doen het met de jongens die er zijn en de resultaten tonen dat ook zij het goed doen. Ik zie het probleem dus niet. We behouden dezelfde ambities: onze redding bewerkstelligen. We spreken nog niet van PO-1."