Tegenvaller voor Club Brugge: Blauw-Zwart moet 100.000 euro ophoesten

Tegenvaller voor Club Brugge: Blauw-Zwart moet 100.000 euro ophoesten

07-12-2015 13:44

Wie gekeken heeft naar de wedstrijd Club Brugge - Lokeren kon het zien: het veld van Club Brugge is niet veel meer waard. Veel grasdozen liggen los, en bovendien glijden de spelers om de haverklap uit. Er is maar één oplossing: een nieuwe mat.

Het Laatste Nieuws laat weten dat Club Brugge een nieuwe grasmat heeft besteld op Jan Breydel. Dat kost ongeveer 100.000 euro. het is onduidelijk of Cercle Brugge zal meebetalen, de vorige keer was dat niet het geval. De grasmat is wel nog niet voor vandaag of morgen. Club Brugge moet wachten tot 20 december om weer op een biljartlaken te kunnen spelen. Dat is pas na de topper tegen Anderlecht, het oude veld zal het nog een paar weken moeten volhouden.

Het is onduidelijk wat er de laatste jaren precies misgaat met het terrein van Club Brugge, het is al de zevende keer in amper drie jaar dat de grasmat vervangen moet worden. In verschillende andere stadions wordt er maar om het jaar een nieuwe mat gelegd. Waarschijnlijk is de ondergrond vrij kwetsbaar, en ook het feit dat er twee ploegen op moeten spelen is geen voordeel. Het veld krijgt nauwelijks tijd om te rusten.