'Barça mikt niet langer op Van Persie en heeft oud-speler in het vizier'

'Barça mikt niet langer op Van Persie en heeft oud-speler in het vizier'

07-12-2015 13:38

Barcelona is na het vertrek van Pedro afgelopen zomer naar Chelsea op zoek naar een extra aanvaller. Naast het MSN-trio Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar heeft trainer Luis Enrique alleen de onervaren Munir El Haddadi en Sandro Ramirez ter beschikking. Robin van Persie lijkt niet meer in beeld te zijn bij Barça.

Volgens El Mundo Deportivo zijn oud-speler Jonathan Soriano en Sao Paolo-aanvaller Alexandre Pato de voornaamste kandidaten om naar Barcelona te vertrekken. De dertigjarige Soriano, aanvoerder van Red Bull Salzburg, speelde in het verleden voor FC Barcelona B en maakte nooit zijn debuut voor het eerste elftal. Bijna vier jaar geleden besloot Soriano om te vertrekken uit Catalonië en werd hij een sterspeler in Oostenrijk.

De andere kandidaat is Pato, oud-spits van AC Milan. Momenteel komt de 26-jarige spits uit voor Sao Paolo, dat hem huurt van Corinthians. De Braziliaans international kent een bijzonder productieve jaargang, getuige de 26 goals die hij dit jaar in totaal maakte. Pato zou graag terugkeren naar Europa, waar hij tussen 2008 en 2013 actief was voor AC Milan.